En dag i November


Bortom sly, kratt och snårig småskog fullt med sälg och rundhagtorn rann ån ”revan” söderut. Förbi skogsbrynet bortom krönet ledde vildvuxna stigar kantade av brännässlor, hundkex och glansbräken till det gamla kalkstensbrottet som var en populär campingplats på somrarna.
Men regnet hade tystat stimmet och stojet från förfriskade ungdomar. Lukten av kolgrill och varmkorv var utbytt mot fuktig torv, vått grusgång och bark medans melodier från mello som dundrat högljutt mellan klipporna nu endast ekade skränig kråksång och kvitter från bofink & lövsångare. 

Bara ett stenkast ifrån öppnade landskapet upp sig och Svea Rikes vackra natur omfamnade åskådaren med ett stillsamt lugn av vårt skönaste sköna.

Cirka trettio meter bort vid vattenbrynet, endast iklädd röda underkläder av välkänt märke låg Erik Dahlgrens livlösa kropp: hälften försänkt i det knappt plusgradiga vattnet och hälften ovan land med ansiktet ner i leran — som skräp dumpat på tippen, som att man inte brytt sig när man var klar.
Drömmar om att spela i A-laget, fjärilarna i magen när Amanda Holm i 7C stod vid skåpen och log mot honom, tv-spelskvällarna med kompisarna när mamma lät dem vara uppe till midnatt och de fick beställa familjepizza – fläskfilé, skinka och bearnaise…
Nu endast en tom plats i målet, en tom skolbänk, en ledig kontroll och ännu en värld våldsamt bestulen… 

Bredvid några ölburkar, i en gul plastpåse som kom från bensinstationen på Horngatan låg en hammare nonchalant slängd åt sidan.
– 20oz
– 32,5cm
– 725g
– 425kr

”Smidd i ett stycke av högklassigt stål, tunnare men ändå en robust klo, ergonomiskt konstruerad med greppvänligt gummiskaft”. Hem & Fix #4, 13 November, 2014
Lokaltidningens Joahnnes Öhman gav den 8 av 10 i betyg.
Nu täckte koagulerat blod och hår det prisbelönta stålhuvudet och där fanns inga försök av att dölja sitt dåd, snarare en demonstration om vad som komma skall.

Det skulle dröja fyra timmar innan en stackars hundägare med två golden hittade det makabra fyndet. 

En skock med nasala grågäss flög i högan sky ovan det lilla samhället Torsby. Mobilen på Strandvägen lös nu okänt nummer och Karina Dahlgren anade telefonförsäljare.
I sin omedvetenhet lät hon mobilen ringa ut på ljudlös och återgick därefter till att kolla på Big Brother, för just där och då…

Just där och då så var det viktigare än allt annat.

Ödemark, mordplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate